Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 25 чоловік
Офіційне найменування:
Довгошиївський ліцей Млинівської селищної ради Дубенського району Рівненської області
Тип навчального закладу:
Установа загальної середньої освіти
Населений пункт:
с. Довгошиї
Адреса:
35121 Рівненська область село Довгошиї вулиця Незалежності, 23а
Телефони:
+380365975748 (приймальня)
+380672657172 (мобільний)
E-mail:
dovgoshiishoole@gmail.com

У педагогічній системі Сухомлинського В. О, особистість учня займає центральне місце: « Дитина – це індивід, з живими думками і почуттями, який не «вчиться на дорослого», а живе цікавим, своїм повноцінним життям. Кожна дитина – це цілий світ, світ, що не відкритий і не досліджений».
Сухомлинський запевняє, що учитель зобов’язаний доторкнутися до душі кожного учня, допомогти йому розкрити свої можливості.
Саме тому учні 1 класу разом з вчителем Теслюк М.П. взяли участь в реалізації регіонального інноваційного освітнього проєкту «Методична система В. О. Сухомлинського в Новій українській школі» працюючи над проєктом «Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського в роботі НУШ: «Пізнаємо світ розумом і серцем»».
Наскрізною лінією проєкту йде поєднання уроків та виховних заходів з творами В.Сухомлинського.
Протягом навчального року вихованці ознайомлювалися з казками та оповіданнями педагога і разом з вчителем та батьками запроваджували їх у практику.
В.О. Сухомлинський писав: «Коли школа, громада, батьки виступають в єдності, це вчить дітей мудрості, гармонії, вимогливості».

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, Ткачук Надією Миколаївною та Синюком Миколою Васильовичем 24 квітня у Довгошиївському ліцеї був проведений День цивільного захисту.
Учні та педагогічний колектив закладу удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.
В рамках Дня цивільного захисту відбулася урочиста лінійка, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту. На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах.
Здобувачі освіти переглянули повчальні фільми «Надзвичайні ситуації», «Поводження з вибухонебезпечними предметами», «Правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру»., виставки плакатів, стіннівок, малюнків; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри, а також мали змогу переглянути виставку навчальних макетів протипіхотних та протитанкових мін, наступальних та оборонних гранат.
Також, був запрошений працівник екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Рівненської обласної ради, інструктор європейської ради реанімації Микола Коїш., який продемонстрував надання першої медичної допомоги.
День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Земля прекрасна, вона для тебе:
І сонце ясне, і синє небо.
Птахи і звірі, моря і ріки.
Нехай же буде вона навіки!
22 квітня відзначається Всесвітній день Землі, найбільше міжнародне екологічне свято, свято чистої Води, Землі і Повітря .
День Землі – це особисте свято нашої планети, тому щасливою у цей день має бути саме вона, а зробити її щасливою можемо тільки ми – люди.
Учні початкової школи разом зі своїми вчителями також долучилися до святкування Всесвітнього дня Землі. Напередодні свята були проведені екскурсії «Краєвиди мого села» та акція «Земля – наш спільний дім».
У кожному класі пройшов урок до дня Землі. Вихованці переглянули пізнавальні відеоролики « Краси планети не зіпсуй – вона одна у тебе!», створювали аплікації та екологічні знаки «Буду я природі вірним другом!», малювали малюнки «Чисте довкілля – чисте сумління», розгадували ребуси, кросворди та танцювали разом з героями руханки «Мандрую по Землі»
А ще учні початкових класів презентували міні-проєкт «Віночок добрих справ для матінки – Землі».
Проведені заходи зацікавили дітей, сприяли поглибленню екологічних знань, розвитку творчої уяви, спонукали учнів до розуміння необхідності дбайливого ставлення до природи, відчуття власної відповідальності за збереження навколишнього середовища.
Збережемо нашу планету для себе і прийдешніх поколінь !
БЕРЕЖІТЬ ПЛАНЕТУ !

Стіна
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.